Echografie

Met behulp van echografie, in combinatie met het (sport)fysiotherapeutisch onderzoek, is eenvoudig, snel en veilig een betrouwbare uitspraak te doen over een klacht. Dit zorgt voor een scherpere fysiotherapeutische diagnose van de klacht en maakt een doeltreffender behandelplan mogelijk. Indien nodig kunnen wij u (terug) doorverwijzen naar de huisarts of specialist.

KLACHTEN

Met name klachten van en rond de schouder, elleboog, pols, knie, enkel en voet zijn geschikt voor echografisch onderzoek. Bijvoorbeeld slijmbeurs ontstekingen, spierscheuringen, peesontstekingen van de achillespees of kniepees, een tenniselleboog, hielspoor of gewrichtsklachten zijn met echografie zichtbaar te maken.

DE BEHANDELING

Het onderzoek is relatief snel en u voelt er veelal niets van. Soms kan bij het “scannen” van een gevoelig gebied een lichte drukpijn optreden. Tijdens het onderzoek met de echografie u actief participeren door aan te geven wanneer en bij welke beweging de klachten toe of afnemen. De behandelaar kan dan direct een relatie leggen tussen de klacht en de beelden die hij ziet. Tijdens het onderzoek kunt u zelf meekijken. 

De therapeuten van Fysio Alphen die de echo's maken zijn Marc Kraaij en Glenn Kroon.