Shockwave therapie

Shockwave therapie is een behandeltechniek waarbij patiënten worden blootgesteld aan krachtige 'schokgolven', die door middel van een behandelkop nauwkeurig gericht worden zodat ze op de gewenste locatie in het lichaam een mechanisch effect hebben.

Onze opgeleide fysiotherapeuten passen de methode toe voor het behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat bijv. bij een tennisarm, verkalking in schoudergewricht, chronische ontsteking van een achillespees en hielspoor.

WANNEER WORDT SHOCKWAVETHERAPIE TOEGEPAST?

Bij chronische pijn wat veelal veroorzaakt wordt door ontstekingen en/of verkalkingen van een spier, pees of slijmbeurs. Ook verkrampte spieren of spierknopen (trigger points) kunnen veel pijn veroorzaken.

HEEFT U ÉÉN VAN DEZE KLACHTEN?

Dan kan Shockwavetherapie voor u een oplossing zijn!
 

HOE ZIET EEN SHOCKWAVE BEHANDELING ERUIT?

Er vindt altijd een intake gesprek en een lichamelijk onderzoek plaats. Op basis daarvan wordt vastgesteld of een behandeling Shockwave uitkomst kan bieden. In de meeste gevallen wordt een aanvullend onderzoek gedaan door middel van echografie. Echografie en Shockwave therapie zijn nauw met elkaar verbonden. Door gebruik van een echografie kan vrij eenvoudig de locatie van de pijnlijke klacht worden bepaald. Dit vergroot de effectiviteit van de behandeling.

Nadat de diagnose is gesteld en gebleken is dat shockwavetherapie geïndiceerd is, wordt het behandelgebied blootgesteld aan korte shockwave impulsen.

Deze behandeling valt bij ons onder uw aanvullende verzekering. Intake gesprek en lichamelijk onderzoek is een behandeling en aansluitend volgt een behandeling Shockwave therapie. Indien u niet aanvullend verzekerd bent dan betaalt u een intake gesprek en lichamelijk onderzoek en aansluitend een behandeling Shockwave therapie.