Algemene fysiotherapie

Het menselijk lichaam is een knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen. Lopen, staan, springen, bukken, het zijn vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt. Als het lichaam even niet meewerkt. Degene die daar alles van afweet, is de fysiotherapeut: de specialist in beweging. Bij hem of haar kunt u terecht voor de behandeling van klachten, maar ook om (erge) klachten te voorkomen.

De fysiotherapeut is er voor iedereen die klachten heeft bij het handhaven van zijn houding of bij het uitvoeren van bepaalde bewegingen. Het kan gaan om sportblessures, klachten opgedaan tijdens het werk, klachten vanwege een ongeval of ziekte, een ‘verkeerde’ beweging of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt.

De fysiotherapeut kan u helpen bij het analyseren van uw klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Hij adviseert, behandelt en begeleidt, zodat u weer zo goed mogelijk kunt functioneren in uw dagelijkse leven.

 

Tip van Anne-Fleur

Heb je veel last van stress? Of heb je op het moment een hele drukke periode met amper rust?

 

Probeer eens een ontspanningsoefening. Even gaan zitten en goed op de ademhaling letten. Het duurt maar een paar minuten!

 

Of ga je hoofd leeg maken door een rondje te wandelen. Misschien een muziekje op of luister eens een podcast!