Diabetes Mellitus

Heeft u moeite om uw bloedglucosewaarde op peil te houden? Bent u bang dat u een hypo krijgt wanneer u zich inspant? Weet u dat u meer controle over uw lichaam kunt krijgen als u meer beweegt? Bovendien vermindert het de kans op hart- en vaatziekten. Bewegen is belangrijk, houd uzelf gezond.

BEWEEGPROGRAMMA DIABETES MELLITUS II

Dit beweegprogramma ontwikkeld voor mensen met diabetes type II. U doorloopt het beweegprogramma samen met een van onze fysiotherapeuten, gespecialiseerd in diabetes II. Uw begeleiding is dus in goede handen. Het beweegprogramma zorgt voor controle over uw bloedglucosewaarde tijdens bewegen, betere conditie en verantwoord bewegen! Ook heeft het als doel u te leren om dagelijks voldoende te bewegen en vooral te blijven bewegen. Want bewegen is noodzakelijk voor het verbeteren van uw gezondheid!

Uw fysiotherapeut zal beginnen met een eerste intakegesprek en het afnemen van een aantal testen. Deze testen laten zien wat uw huidige conditie is en welke bewegingen u kunt maken. Zo krijgt u een beweegprogramma op maat aangeboden. Na afloop van het beweegprogramma zal uw fysiotherapeut deze testen opnieuw afnemen en met u de resultaten en de voortgang bespreken.

Tijdens het programma heeft u regelmatig individuele gesprekken met uw fysiotherapeut. Verder is het beweegprogramma in groepsverband, met mensen die ook bekend zijn met diabetes. In de groep kunt u elkaar steunen en stimuleren en ervaringen uitwisselen.

Tijdens het beweegprogramma heeft u geleerd om zelfstandig en gezond te bewegen. Na twaalf weken kijkt uw fysiotherapeut samen met u naar de resultaten van het beweegprogramma. U krijgt advies over welke vormen van bewegen het beste bij u passen en wat voor u mogelijk is.

DE KOSTEN

De meeste zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk de kosten van een beweegprogramma. Dit is ook afhankelijk van welke aanvullende verzekering u heeft. Wij kunnen dit voor u nakijken of u kunt zelf contact opnemen met uw zorgverzekeraar om te informeren. De vergoeding voor het beweegprogramma vanuit uw aanvullende verzekering valt buiten uw behandelingen voor fysiotherapie. Deze blijft dus behouden!

BELANGRIJK

De diagnose is gesteld door uw huisarts, waarna u bent verwezen naar ons. U bent drie maanden beschikbaar om het beweegprogramma te volgen met een frequentie van tweemaal per week.