Handfysiotherapie

Omdat de botten, banden en spieren van de hand en onderarm zeer nauw met elkaar verbonden zijn, kan een schijnbaar klein letsel aan de hand of onderarm al moeite geven met bewegen en dus met handelingen in het dagelijks functioneren, zoals het opendraaien van een kraan of het openen van een deur. Handtherapie is een combinatie van fysiotherapie speciaal gericht op de revalidatie van problemen aan hand of arm.

Onze handtherapeuten zijn uitstekend op de hoogte van de anatomie van de hand en van de verschillende letsels en aandoeningen. Zij werken nauw samen met huisartsen, handchirurgen en overige medisch specialisten, waardoor u de beste kans heeft op een goed (postoperatief) herstel. Uw handtherapeut adviseert, behandelt en begeleidt. Dankzij gerichte aanpak en de specifieke kennis krijgt u optimale behandeling en begeleiding waarbij de hersteltijd zo kort mogelijk gehouden wordt. 

KLACHTEN

Voor de volgende aandoeningen kunt u door uw huisarts of door uw specialist naar ons verwezen worden:

  • Pols- hand- en vingerletsels zonder een operatie (conservatief behandeld), zoals een breuk, een gewricht dat uit de kom is geweest, het afscheuren van een pees etc.
  • Pees-, gewrichts- en zenuwletsels welke behandeld worden met een operatie, het carpaal tunnel syndroom, de ziekte van Dupuytren en andere chirurgische ingrepen aan uw hand, bijvoorbeeld na een ongeval.
  • Overbelasting klachten en CANS (vroeger werd dit RSI genoemd) zoals peesontstekingen en peesschedeontstekingen (bijvoorbeeld een tenniselleboog, M. Quervain, trigger finger) en zenuwbeklemmingen (bijvoorbeeld carpaal tunnel syndroom).
  • Overige aandoeningen zoals o.a. gewrichtsslijtage en gewrichtsontsteking (artrose, reuma), neurologische aandoeningen (hemiplegie, spasticiteit), onbegrepen chronische polsklachten en een Chronisch Regionaal Pijn Syndroom (vroeger noemden we dit een posttraumatische dystrofie).

 

Onze handtherapeuten bij Fysio Alphen zijn Glenn Kroon, Rick Verburg, Dennis Tijsmans, Just van der Lubbe en Judith Timmers-Verheul. Zij zijn geregistreerd bij Nederlandse Vereniging voor Handtherapie. 

Sinds 2023 hebben wij een intensieve samenwerking met Kliniek voor de Hand en Pols. Een kleinschalige kliniek met korte wachttijden waar u voor de meeste handklachten terecht kunt. Naast de hoofdlocatie in Woerden houden zij ook een aantal spreekuren bij ons op de praktijk. Zo zijn de lijnen nog korter en leveren we samen de beste zorg. 

www.voordehand.nl