Hielspoor

Hielspoor is een verkalking van de peesplaat aan de onderkant van de hiel. Dit kan een zeer pijnlijke irritatie geven. De pijn treedt met name op bij druk zoals lopen en sporten. Daarnaast is de pijn vaak het ergst aan het begin van de belasting, bijvoorbeeld bij het opstaan uit bed of bij het in beweging komen na lang stilstaan. Hielspoor is vaak een hardnekkige en pijnlijke klacht en het herstel kan soms vele maanden duren.

ADVIES BIJ HIELSPOOR

De pijn is te verminderen door de belasting aan te passen aan uw belastbaarheid. Dit betekent eigenlijk niet teveel lopen en sporten, maar zeker wel in beweging blijven. Daarnaast is het verstandig om te controleren of uw schoenen aan vervanging toe zijn, of dat u veel op schoenen met een (hoge) hak loopt. In dit geval is het dan verstandig uw schoenen te vervangen, of tijdelijk op ander schoeisel te lopen. Ook kunt u tijdelijk met een speciaal zooltje lopen, wat ervoor zorgt dat de plek van de ontsteking wat meer rust krijgt.

Blijft u last houden, dan adviseren wij u om een afspraak te maken. Onze behandeling van hielspoorklachten bestaat uit het toepassen van verschillende therapievormen. Waar wij goede resultaten mee behalen, is het toepassen van shockwave therapie in combinatie met taping en rekoefeningen

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met onze praktijk!