BPPD/duizeligheid

Heeft u last van duizeligheidsklachten, hoofdpijn of oorsuizen? Dan raden we u een behandeling van onze gespecialiseerde fysiotherapeut aan, zodat u sneller herstelt.

Benigne paroxysmale positieduizeligheid, kortweg vaak BPPD genoemd, kenmerkt zich door een acute draaiduizeligheid welke ontstaat door bewegingen van het hoofd. De duizelingen zijn intens maar van een korte duur, ook kan een misselijk gevoel worden ervaren.

De behandeling van de BPPD vindt plaatst door het herpositioneren van de oorkristallen door een bij u aansluitende beweging. Er worden een aantal draaiingen met het hoofd gemaakt die er in resulteren de kristallen zich weer naar het juiste deel binnen het vestibulaire orgaan bewegen. Deze manoeuvre kan een aantal malen herhaald moeten worden voor het juiste resultaat. Samen met de therapie krijgt u een aantal thuisoefeningen en leefregels mee. Dit geheel moet er voor zorgen dat u op termijn niet meer duizelig bent, waardoor u het normale functioneren weer kunt oppakken.

Het kan zijn dat u misselijk wordt, zich draaierig voelt of moet overgeven. We raden u aan om na de behandeling niet zelf naar huis te rijden.

Bij Fysio Alphen zijn Sofie Zuidam en Anne-Fleur Peeters een gecertificeerde BPPD therapeuten.