Fysio Alphen

Fysio Alphen

Bewegen met/na kanker

Als u tijdens of na de behandeling graag wilt bewegen is dit mogelijk bij Fysio Alphen. De therapeuten die hier ervaring mee hebben zijn David van Santen, Zillah van der Meij en Stefa Segaar. Zij zullen u begeleiden tijdens het beweegprogramma.

U start met een intakegesprek. Hierbij vinden verschillende metingen plaats en bespreekt u samen met de oncologiefysiotherapeut uw doelen. Op basis hiervan wordt een beweegprogramma opgesteld van 3 tot 6 maanden en vindt meestal in groepsverband plaats. Dit wordt echter altijd individueel bepaald.

Dit beweegprogramma bestaat uit:

  • twee keer per week trainen van uw conditie en spierkracht.
  • waarbij u uw eigen schema volgt, ook al traint u in groepsverband
  • uw conditie en kracht worden via uw schema goed in de gaten gehouden en waar nodig aangepast.
  • na afloop vinden een eindmetingen plaats en wordt besproken of de vooraf gestelde doelen zijn behaald.
  • tot slot wordt er een vervolgplan besproken.

Wat kan en mag u zelf doen?

Elke vorm van bewegen is goed voor uw conditie. U kunt zelf aan de slag. Neem bijvoorbeeld eens vaker de trap in plaats van de lift. Sporten kan ook. Kies dan een manier van bewegen waarbij u nog gewoon kunt praten en niet buiten adem raakt. Pas vooral in het begin op dat u niet over uw grenzen gaat! En of u nu wandelt, fietst, danst of zwemt: het belangrijkste is dat u er plezier in heeft.  

Verwijzing/ vergoeding

U heeft een verwijzing nodig van uw behandelend specialist of huisarts. Oncologie revalidatie wordt vaak helemaal of gedeeltelijk vergoed door uw ziektekostenverzekering. Neem voor informatie en vragen hierover eerst contact op met uw zorgverzekeraar.

 

Nieuws

Meer nieuws