• Wij helpen<br>je weer bewegen

  Wij helpen
  je weer bewegen

  Fysio Alphen

  Sterrenlaan 168

  2402 BC Alphen aan den Rijn

  0172 - 445600

  E-mail: info@fysioalphen.nl

Fysio voor heupklachten

veel voorkomende heupklachten

Veel voorkomende heupklachten veroorzaken bewegingsbeperkingen en pijn klachten. Enkel voorbeelden van heupklachten zijn:

 • Artrose (gewrichtsslijtage)
  Het kraakbeen van het heupgewricht kan worden aangetast door slijtage, dit noemen we artrose. De meest voorkomende klacht bij slijtage van het heupgewricht is pijn. De pijn wordt gevoeld in de lies, in de bilstreek en trekt door naar het bovenbeen tot in de knie. Verder wordt het gewricht steeds stijver. Er is vaak sprake van startpijn (= stijfheid) bij het opstaan, moeilijk kunnen lopen, bukken en traplopen. Als de slijtage zich voortzet, nemen de klachten toe.
 • Bursitis (ontsteking)
  Een ontsteking van de slijmbeurs heet bursitis. Een bursitis wordt meestal veroorzaakt door overbelasting van de slijmbeurs. Veel voorkomende plaatsen van een slijmbeursontsteking in het lichaam zijn de schouder (bursitis acromialis), elleboog (bursitis olecrani), hiel (achillobursitis), knieschijf (bursitis prepatellaris) en heup (bursitis trochanterica).
  Deze ontstekingen geven vaak pijn, zwelling, roodheid, warmte en functieverlies. Deze tekenen zijn ook te zien bij een slijmbeursontsteking. Soms kan de pijn hevig zijn.
 • Een gebroken heup
  Een gebroken heup onstaat meestal na een val en komt voor bij mensen van alle leeftijden. Omdat oudere mensen zwakkere botten hebben en vaak minder goedter been zijn overkomt het meestal mensen van 65 jaar en ouder. De heup breekt meestal in het bovenste gedeelte van het dijbeen.

Behandeling

Na een eerste screening bestaat uw eerste afspraak uit twee onderdelen: een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. Samen met u stelt de fysiotherapeut dan een behandelingplan op. Neem gerust contact met ons op voor een eerste afspraak via 0172 - 44 5600 of stuur een email

heup

 

Stel uw vraag aan onze specialist

Komen bovenstaande klachten bekend voor of wijken deze af?
Stel uw vraag hieronder, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Marisscha van der Loo Bekkenfysiotherapeut

Nieuws

2018-06-14

HKZ audit

We hebben afgelopen maandag 11 juni de HKZ audit en visitatie behaald.

2017-02-13

Echografie

Wij maken bij Fysio Alphen veelvuldig gebruik van echografie ((Musculoskeletaal Ultrasound).

Neem contact op

0172 - 44 5600

Of stuur een email

> Gebruik het formulier