• Fysiotherapie<br> met aandacht

  Fysiotherapie
  met aandacht

  Fysio Alphen

  Sterrenlaan 168

  2402 BC Alphen aan den Rijn

  0172 - 445600

  E-mail: info@fysioalphen.nl

 • Wij helpen<br>je weer bewegen

  Wij helpen
  je weer bewegen

  Fysio Alphen

  Sterrenlaan 168

  2402 BC Alphen aan den Rijn

  0172 - 445600

  E-mail: info@fysioalphen.nl

Fysio voor nekklachten

Nekklachten kunnen erg vervelend en beperkend zijn. Er zijn veel structuren in de nek die de klachten kunnen veroorzaken. Nekpijn komt vaak voor. De eest voorkomende nekklachten zijn;

 • Stijve nek
 • Whiplash
 • Spierknopen
 • Artrose
 • Nekhernia

In de meeste gevallen zijn de klachten relatief onschuldig en na een aantal dagen verdwenen.

Nekklachten kunnen verschillende oorzaken hebben, en dus ook door uiteenlopende dingen worden veroorzaakt. Een vaak voorkomende oorzaak is een verkeerde houding. Doordat steeds meer mensen een zittend beroep hebben en hierbij de houding vaak niet optimaal is komen er in deze groep veel nekklachten voor. Vaak voorkomend is een stijf gevoel in de nek, doortrekkend naar het hoofd (wat hoofdpijnen kan veroorzaken) of naar de schouderbladen. Ook kan er uitstraling in de armen worden gevoeld, dit kan onder andere bestaan uit tintelingen, schietende pijn en/of een doof gevoel in de arm/ hand.

Advies bij nekklachten

Probeer de nek te blijven bewegen om (toename) van stijfheid te voorkomen op geleiden van de pijn. Warmte ter ontspanning van de spieren kan de klachten verlichten en let op uw houding. Het is belangrijk dat deze recht is zeker als u langere tijd achter een computer moet zitten.

Mobiliserende oefeningen voor de nek:

Oefeningen nekklachten

Vaak zijn nekklachten na 3-4 dagen weer weg. Nemen de klachten bij u niet duidelijk af of nemen deze misschien wel toe? Neem dan gerust contact met ons op via 0172 - 44 5600, stuur een email of via uw huisarts.

Stel uw vraag aan onze specialist

Komen bovenstaande klachten bekend voor of wijken deze af?
Stel uw vraag hieronder, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Stefa Segaar Oedeemtherapeut

Nieuws

2018-10-30

Orofaciaal fysiotherapeut (kaakfysiotherapie) bij Fysio Alphen per 1 november

Vanaf 1 november komt Monique Smeets ons team versterken. Zij is al ruim 12 jaar gespecialiseerd als orofaciaal fysiotherapeut (kaakfysiotherapeut) en weet dus alles van kaken en wat hiermee in verbinding staat. Heeft u kaakklachten, hoofdpijn, dicht gevoel in de oren, kiespijn, slik of kauwklachten? Wellicht kan Monique u hierbij helpen.

2018-08-22

For You

Kanker is een ingrijpende ziekte. Tijdens en na de behandeling kun je last krijgen van allerlei klachten ten gevolge van de kanker zelf of ten gevolge van de medische behandeling van kanker. Dit kan zorgen voor belemmeringen in het dagelijks functioneren, op het werk, tijdens het sporten en zelfs op emotioneel en sociaal vlak. Oncologiefysiotherapie draagt bij aan je herstel en heeft een gunstige invloed op je psychische draagkracht. U kunt meer lezen over Fysio Alphen en de oncologische zorg die wij bieden.

Neem contact op

0172 - 44 5600

Of stuur een email

> Gebruik het formulier