• Sportfysio<br>voor herstel<br> en verbetering<br>van sportprestaties

  Sportfysio
  voor herstel
  en verbetering
  van sportprestaties  Fysio Alphen

  Sterrenlaan 168

  2402 BC Alphen aan den Rijn

  0172 - 445600

  E-mail: info@fysioalphen.nl

 • Verbeter sportprestaties<br>met gerichte<br>sportfysiotherapie

  Verbeter sportprestaties
  met gerichte
  sportfysiotherapie
  Fysio Alphen

  Sterrenlaan 168

  2402 BC Alphen aan den Rijn

  0172 - 445600

  E-mail: info@fysioalphen.nl

Sportfysiotherapie

Heeft u een blessure opgelopen tijdens het sporten en u wilt zo snel mogelijk weer uw sport kunnen beoefenen? Of blijft u pijnklachten houden tijdens het sporten? Dan kan sportfysiotherapie de uitkomst bieden. Ook wanneer u niet sport maar dit wel zou willen kunt u bij ons terecht: hoe pakt u dit aan? Welke bewegingsprogramma's zijn voor u geschikt? Ook als u een chronische ziekte of handicap heeft. De sportfysiotherapeut helpt u als u een blessure hebt of overtraind bent. U wilt natuurlijk zo snel mogelijk weer aan de slag. Desnoods met een alternatief trainingsschema, maar u wilt blijven sporten als dat kan en uw conditie behouden. Sportfysiotherapie kan u daar de juiste behandeling voor bieden.

Klachten

 • Sportblessures
 • Hielspoor/fasciitis plantaris
 • Achillespeesontsteking/Achillodyne
 • Scheenbeenvliesontsteking/Shin-splints
 • Hamstring blessures
 • Kniebanden/enkelbanden blessures
 • Meniscus problemen
 • Zweepslag

Behandeling

Er zijn verschillende behandelmogelijkheden zoals programma’s met of zonder gebruik van trainingsapparatuur. Braces of taping, mobiliserende technieken en diverse ondersteunende behandelapparatuur kunnen ook deel van de behandeling uitmaken. De sportfysiotherapeut traint u sport specifiek en functioneel, zodat u kunt herstellen tot op uw oorspronkelijke sportniveau. Hij of zij overlegt desnoods met uw trainer over een aangepast trainingsschema. U merkt dat u een stuk makkelijker praat met een specialist die u als sporter benadert.

Eerste bezoek

Tijdens het eerste bezoek zal er een sportfysiotherapeutisch onderzoek plaats vinden. Daarna zal de sportfysiotherapeut met u het behandelplan en de behandeldoelen doornemen. Er wordt met u besproken wat de behandeling inhoudt en hoe lang de behandelperiode gaat duren. Het behandelplan is vooral gericht op een verantwoorde en vlotte terugkeer naar de door u beoefende sport.

De sportfysiotherapeut van Fysio Alphen is Marc Kraaij, hij is geregistreerd bij de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg.

NVFS

Stel uw vraag aan onze specialist

Komen bovenstaande klachten bekend voor of wijken deze af?
Stel uw vraag hieronder, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Marc Kraaij Fysiotherapeut

Nieuws

2018-10-30

Orofaciaal fysiotherapeut (kaakfysiotherapie) bij Fysio Alphen per 1 november

Vanaf 1 november komt Monique Smeets ons team versterken. Zij is al ruim 12 jaar gespecialiseerd als orofaciaal fysiotherapeut (kaakfysiotherapeut) en weet dus alles van kaken en wat hiermee in verbinding staat. Heeft u kaakklachten, hoofdpijn, dicht gevoel in de oren, kiespijn, slik of kauwklachten? Wellicht kan Monique u hierbij helpen.

2018-08-22

For You

Kanker is een ingrijpende ziekte. Tijdens en na de behandeling kun je last krijgen van allerlei klachten ten gevolge van de kanker zelf of ten gevolge van de medische behandeling van kanker. Dit kan zorgen voor belemmeringen in het dagelijks functioneren, op het werk, tijdens het sporten en zelfs op emotioneel en sociaal vlak. Oncologiefysiotherapie draagt bij aan je herstel en heeft een gunstige invloed op je psychische draagkracht. U kunt meer lezen over Fysio Alphen en de oncologische zorg die wij bieden.

Neem contact op

0172 - 44 5600

Of stuur een email

> Gebruik het formulier