• Fysiotherapie<br> met aandacht

  Fysiotherapie
  met aandacht

  Fysio Alphen

  Sterrenlaan 168

  2402 BC Alphen aan den Rijn

  0172 - 445600

  E-mail: info@fysioalphen.nl

 • Wij helpen<br>je weer bewegen

  Wij helpen
  je weer bewegen

  Fysio Alphen

  Sterrenlaan 168

  2402 BC Alphen aan den Rijn

  0172 - 445600

  E-mail: info@fysioalphen.nl

Shockwavetherapie

Wat is shockwavetherapie?

Shockwave therapie (ook wel 'extracorporale shockwave therapie' of 'ESWT' genoemd) is een behandeltechniek waarbij patiënten worden blootgesteld aan krachtige 'schokgolven', die door middel van een behandelkop nauwkeurig gericht worden zodat ze op de gewenste locatie in het lichaam een mechanisch effect hebben.

Onze opgeleide fysiotherapeuten passen de methode toe voor het behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat bijv. bij een tennisarm, verkalking in schoudergewricht, chronische ontsteking van een achillespees en hielspoor.

Wanneer wordt ShockWAvetherapie toegepast?

Bij chronische pijn wat veelal veroorzaakt wordt door ontstekingen en/of verkalkingen van een spier, pees of slijmbeurs. Ook verkrampte spieren of spierknopen (trigger points) kunnen veel pijn veroorzaken.

Heeft u één van deze Klachten?

Voor onder andere de volgende aandoeningen is shockwavetherapie een uitkomst:

Dan kan Shockwavetherapie voor u een oplossing zijn!
 

hoe ziet een shockwave behandeling eruit?

Er vindt altijd een intake gesprek en een lichamelijk onderzoek plaats. Op basis daarvan wordt vastgesteld of een behandeling Shockwave uitkomst kan bieden. In de meeste gevallen wordt een aanvullend onderzoek gedaan door middel van echografie. Echografie en Shockwave therapie zijn nauw met elkaar verbonden. Door gebruik van een echografie kan vrij eenvoudig de locatie van de pijnlijke klacht worden bepaald. Dit vergroot de effectiviteit van de behandeling.

Nadat de diagnose is gesteld en gebleken is dat shockwavetherapie geïndiceerd is, wordt het behandelgebied blootgesteld aan korte shockwave impulsen.

Deze behandeling valt bij ons onder uw aanvullende verzekering. Intake gesprek en lichamelijk onderzoek is een behandeling en aansluitend volgt een behandeling shockwavetherapie. Indien u niet aanvullend verzekerd bent dan zijn de kosten voor een intake gesprek en lichamelijk onderzoek € 47,50 en een behandeling shockwave therapie € 32,50.

Stel uw vraag aan onze specialist

Komen bovenstaande klachten bekend voor of wijken deze af?
Stel uw vraag hieronder, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Marc Kraaij Sport fysiotherapeut

Nieuws

2018-10-30

Orofaciaal fysiotherapeut (kaakfysiotherapie) bij Fysio Alphen per 1 november

Vanaf 1 november komt Monique Smeets ons team versterken. Zij is al ruim 12 jaar gespecialiseerd als orofaciaal fysiotherapeut (kaakfysiotherapeut) en weet dus alles van kaken en wat hiermee in verbinding staat. Heeft u kaakklachten, hoofdpijn, dicht gevoel in de oren, kiespijn, slik of kauwklachten? Wellicht kan Monique u hierbij helpen.

2018-08-22

For You

Kanker is een ingrijpende ziekte. Tijdens en na de behandeling kun je last krijgen van allerlei klachten ten gevolge van de kanker zelf of ten gevolge van de medische behandeling van kanker. Dit kan zorgen voor belemmeringen in het dagelijks functioneren, op het werk, tijdens het sporten en zelfs op emotioneel en sociaal vlak. Oncologiefysiotherapie draagt bij aan je herstel en heeft een gunstige invloed op je psychische draagkracht. U kunt meer lezen over Fysio Alphen en de oncologische zorg die wij bieden.

Neem contact op

0172 - 44 5600

Of stuur een email

> Gebruik het formulier