• Pijnverlichting<br />met revolutionair<br />TENS systeem

  Pijnverlichting
  met revolutionair
  TENS systeem

  Fysio Alphen

  Sterrenlaan 168

  2402 BC Alphen aan den Rijn

  0172 - 445600

  E-mail: info@fysioalphen.nl

Pijnbehandeling

TENS

TENS betekent Transcutane Elektrische Nerve (zenuw) Stimulatie. Deze stroomvorm geeft zonder bijwerkingen behandeling aan zowel acute als chronische pijn. Het apparaat is klein en kan makkelijk in het dagelijks leven worden meegenomen in een jaszak of aan de broeksriem. Aan het apparaatje is een kabel gekoppeld waaraan op het uiteinde 2 elektroden zijn bevestigd. Deze elektroden lijken op pleisters en worden op de huid geplakt. Middels stroomstrootjes wordt uiteindelijk de pijn beïnvloed. Het reduceren van de pijn komt tot stand doordat de stroomstootjes beter worden waargenomen dan de pijnprikkels. U kunt dit vergelijken met het wrijven over de huid als u pijn heeft door bijvoorbeeld stoten. Echter de tens werkt effectiever dan het wrijven.
Tens wordt meerdere malen per dag gebruikt (2-4 maal) met een duur van 30 – 60 minuten per keer. Ook kan het gecombineerd worden met andere behandelvormen en gebruik van geneesmiddelen.

Samenwerking pijnpoli voor TENS

Sinds een aantal jaar werken wij nauw samen met de pijnpoli van het Rijnland Ziekenhuis. De multidisciplinaire samenwerking bevordert de kwaliteit van behandelen. Binnen de behandeling stellen wij het Tens apparaat af. In uw thuissituatie kunt u de Tens op proef uitproberen. Indien de pijn voldoende vermindert door gebruik van de Tens, zullen wij voor u een eigen apparaat aanvragen bij de leverancier en ziektekostenverzekeraar. Onder uw aanvullende verzekering worden de kosten volledig vergoed. Ook behandelen wij patiënten met specifieke stroomvormen zoals Jenkner bij bijvoorbeeld CRPS, ook wel dystrofie genoemd. Wij analyseren en behandelen de beperkingen in het bewegingsapparaat. Ook worden oefenprogramma´s opgesteld om na operatieve ingrepen de belastbaarheid weer op te bouwen en instabiliteit in de wervelkolom op te trainen.

de therapeuten

De fysiotherapeuten Glenn Kroon, Stefa Segaar en Marc Kraaij helpen u met het gebruik en afstellen van de Tens apparaat. Zij hebben specifieke kennis opgedaan middels het volgen van cursussen en verkregen instructie bij de leveranciers.

Stel uw vraag aan onze specialist

Komen bovenstaande klachten bekend voor of wijken deze af?
Stel uw vraag hieronder, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

David van Santen Oedeemtherapeut

Nieuws

2018-12-17

Andere openingstijden tijdens de feestdagen

Tijdens de feestdagen heeft de praktijk andere openingstijden. Tijdens de kerstdagen zijn we gesloten. U kunt ons wel bereiken op maandag 24 december en natuurlijk weer op donderdag 27 december. Maandag 31 december zijn we gesloten.

2018-12-17

Feestdagen

Iedereen fijne feestdag namens het gehele Fysio Alphen team

Neem contact op

0172 - 44 5600

Of stuur een email

> Gebruik het formulier