• Wij helpen<br>je weer bewegen

  Wij helpen
  je weer bewegen

  Fysio Alphen

  Sterrenlaan 168

  2402 BC Alphen aan den Rijn

  0172 - 445600

  E-mail: info@fysioalphen.nl

Oncologiefysiotherapie

Oncologisch fysiotherapeut

Oncologiefysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Het is gericht op het behandelen van het bewegingsproblemen ten gevolge van de kanker zelf of ten gevolge van de behandeling van de kanker. Verschillende problemen van de kanker of de betreffende behandelingen kunnen zijn pijn, huidveranderingen, stijfheid van de gewrichten en spieren, lymfoedeem, conditieverlies en vermoeidheid.

Mensen met kanker kunnen begeleid worden door een oncologie-fysiotherapeut, die daarvoor een specialistische opleiding heeft gevolgd. Het is gericht op fysieke klachten en psychisch of sociale klachten of factoren. De oncologie fysiotherapeut van Fysio Alphen maakt de klachten bespreekbaar en bied een luisterend oor en begeleid u elke fase van de ziekte (behandelfase, herstelfase en palliatieve fase).  Ook als de ziekte overwonnen is, kan er een beroep gedaan worden op deze fysiotherapeutische zorg.

Bewegen met kanker

Er is veel onderzoek gedaan naar de effecten van bewegen op algemene en lichamelijke klachten bij mensen met kanker. Daaruit blijkt dat fysiotherapie een positieve invloed heeft op kwaliteit van leven, pijn, vermoeidheid, herstel van belastbaarheid, terugkeer in het arbeidsproces en dagelijkse bezigheden.

Mocht u nog vragen hebben kunt u altijd contact opnemen met ons, telefoonnummer 0172-445600. Ook kunt u meer informatie vinden op www.nvfl.nl betreft oncologie fysiotherapie.

Stel uw vraag aan onze specialist

Komen bovenstaande klachten bekend voor of wijken deze af?
Stel uw vraag hieronder, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

David van Santen Oedeemtherapeut

Nieuws

2018-12-17

Andere openingstijden tijdens de feestdagen

Tijdens de feestdagen heeft de praktijk andere openingstijden. Tijdens de kerstdagen zijn we gesloten. U kunt ons wel bereiken op maandag 24 december en natuurlijk weer op donderdag 27 december. Maandag 31 december zijn we gesloten.

2018-12-17

Feestdagen

Iedereen fijne feestdag namens het gehele Fysio Alphen team

Neem contact op

0172 - 44 5600

Of stuur een email

> Gebruik het formulier