• Wij helpen<br>je weer bewegen

  Wij helpen
  je weer bewegen

  Fysio Alphen

  Sterrenlaan 168

  2402 BC Alphen aan den Rijn

  0172 - 445600

  E-mail: info@fysioalphen.nl

Oncologiefysiotherapie

Oncologisch fysiotherapeut

Oncologiefysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Het is gericht op het behandelen van het bewegingsproblemen ten gevolge van de kanker zelf of ten gevolge van de behandeling van de kanker. Verschillende problemen van de kanker of de betreffende behandelingen kunnen zijn pijn, huidveranderingen, stijfheid van de gewrichten en spieren, lymfoedeem, conditieverlies en vermoeidheid.

Mensen met kanker kunnen begeleid worden door een oncologie-fysiotherapeut, die daarvoor een specialistische opleiding heeft gevolgd. Het is gericht op fysieke klachten en psychisch of sociale klachten of factoren. De oncologie fysiotherapeut van Fysio Alphen maakt de klachten bespreekbaar en bied een luisterend oor en begeleid u elke fase van de ziekte (behandelfase, herstelfase en palliatieve fase).  Ook als de ziekte overwonnen is, kan er een beroep gedaan worden op deze fysiotherapeutische zorg.

Bewegen met kanker

Er is veel onderzoek gedaan naar de effecten van bewegen op algemene en lichamelijke klachten bij mensen met kanker. Daaruit blijkt dat fysiotherapie een positieve invloed heeft op kwaliteit van leven, pijn, vermoeidheid, herstel van belastbaarheid, terugkeer in het arbeidsproces en dagelijkse bezigheden.

Mocht u nog vragen hebben kunt u altijd contact opnemen met ons, telefoonnummer 0172-445600. Ook kunt u meer informatie vinden op www.nvfl.nl betreft oncologie fysiotherapie.

Stel uw vraag aan onze specialist

Komen bovenstaande klachten bekend voor of wijken deze af?
Stel uw vraag hieronder, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

David van Santen Oedeemtherapeut

Nieuws

2018-10-30

Orofaciaal fysiotherapeut (kaakfysiotherapie) bij Fysio Alphen per 1 november

Vanaf 1 november komt Monique Smeets ons team versterken. Zij is al ruim 12 jaar gespecialiseerd als orofaciaal fysiotherapeut (kaakfysiotherapeut) en weet dus alles van kaken en wat hiermee in verbinding staat. Heeft u kaakklachten, hoofdpijn, dicht gevoel in de oren, kiespijn, slik of kauwklachten? Wellicht kan Monique u hierbij helpen.

2018-08-22

For You

Kanker is een ingrijpende ziekte. Tijdens en na de behandeling kun je last krijgen van allerlei klachten ten gevolge van de kanker zelf of ten gevolge van de medische behandeling van kanker. Dit kan zorgen voor belemmeringen in het dagelijks functioneren, op het werk, tijdens het sporten en zelfs op emotioneel en sociaal vlak. Oncologiefysiotherapie draagt bij aan je herstel en heeft een gunstige invloed op je psychische draagkracht. U kunt meer lezen over Fysio Alphen en de oncologische zorg die wij bieden.

Neem contact op

0172 - 44 5600

Of stuur een email

> Gebruik het formulier