• Handtherapie<br>voor revalidatie<br>van hand en pols

  Handtherapie
  voor revalidatie
  van hand en pols

  Fysio Alphen

  Sterrenlaan 168

  2402 BC Alphen aan den Rijn

  0172 - 445600

  E-mail: info@fysioalphen.nl

Handtherapie

Omdat de botten, banden en spieren van de hand en onderarm zeer nauw met elkaar verbonden zijn, kan een schijnbaar klein letsel aan de hand of onderarm al moeite geven met bewegen en dus met handelingen in het dagelijks functioneren, zoals het opendraaien van een kraan of het openen van een deur. Handtherapie is een combinatie van fysiotherapie speciaal gericht op de revalidatie van problemen aan hand of arm.

Een handtherapeut houdt zich niet alleen met de hand bezig, maar ook de gehele arm behoort tot zijn werkgebied. Een handtherapeut is een fysiotherapeut die voor de behandeling van klachten aan de hand en arm speciale scholing heeft gehad.
Dankzij gerichte aanpak en de specifieke kennis krijgt u optimale behandeling en begeleiding waarbij de hersteltijd zo kort mogelijk wordt.

Klachten

Voor de volgende aandoeningen kunt u door uw huisarts of door uw specialist naar ons verwezen worden:

 • Pols- hand- en vingerletsels zonder een operatie (conservatief behandeld), zoals een breuk, een gewricht dat uit de kom is geweest, het afscheuren van een pees etc.
 • Pees-, gewrichts- en zenuwletsels welke behandeld worden met een operatie, het carpaal tunnel syndroom, de ziekte van Dupuytren en andere chirurgische ingrepen aan uw hand, bijvoorbeeld na een ongeval.
 • Overbelasting klachten en CANS (vroeger werd dit RSI genoemd) zoals peesontstekingen en peesschedeontstekingen (bijvoorbeeld een tenniselleboog, M. Quervain, trigger finger) en zenuwbeklemmingen (bijvoorbeeld carpaal tunnel syndroom).
 • Overige aandoeningen zoals o.a. gewrichtsslijtage en gewrichtsontsteking (artrose, reuma), neurologische aandoeningen (hemiplegie, spasticiteit), onbegrepen chronische polsklachten en een Chronisch Regionaal Pijn Syndroom (vroeger noemden we dit een posttraumatische dystrofie).

Eerste bezoek

Na een eerste screening bestaat uw eerste afspraak uit twee onderdelen: een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. Onze handtherapeut is Glenn Kroon,hij zal in het gesprek een aantal vragen stellen over uw klachten. Samen met u beslist hij of hand therapie zinvol is. Is dat het geval, dan bespreekt hij met u de aanpak voor de verdere behandeling. Zo heeft u dus meteen na de eerste afspraak duidelijkheid!

Stel uw vraag aan onze specialist

Komen bovenstaande klachten bekend voor of wijken deze af?
Stel uw vraag hieronder, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Glenn Kroon Fysiotherapeut

Nieuws

2018-12-17

Andere openingstijden tijdens de feestdagen

Tijdens de feestdagen heeft de praktijk andere openingstijden. Tijdens de kerstdagen zijn we gesloten. U kunt ons wel bereiken op maandag 24 december en natuurlijk weer op donderdag 27 december. Maandag 31 december zijn we gesloten.

2018-12-17

Feestdagen

Iedereen fijne feestdag namens het gehele Fysio Alphen team

Neem contact op

0172 - 44 5600

Of stuur een email

> Gebruik het formulier