• Fysiotherapie<br> met aandacht

  Fysiotherapie
  met aandacht

  Fysio Alphen

  Sterrenlaan 168

  2402 BC Alphen aan den Rijn

  0172 - 445600

  E-mail: info@fysioalphen.nl

 • Wij helpen<br>je weer bewegen

  Wij helpen
  je weer bewegen

  Fysio Alphen

  Sterrenlaan 168

  2402 BC Alphen aan den Rijn

  0172 - 445600

  E-mail: info@fysioalphen.nl

Echografie

Waarom echografie?

Wij maken bij Fysio Alphen veelvuldig gebruik van echografie ((Musculoskeletaal Ultrasound).

Met behulp van echografie, in combinatie met het (sport)fysiotherapeutisch onderzoek, is eenvoudig, snel en veilig een betrouwbare uitspraak te doen over een klacht. Dit zorgt voor een scherpere fysiotherapeutische diagnose van de klacht en maakt een doeltreffender behandelplan mogelijk. Indien nodig kunnen wij u (terug) doorverwijzen naar de huisarts of specialist.

 

Klachten

Met name klachten van en rond de schouder, elleboog, pols, knie, enkel en voet zijn geschikt voor echografisch onderzoek. Bijvoorbeeld slijmbeurs ontstekingen, spierscheuringen, peesontstekingen van de achillespees of kniepees, een tenniselleboog, hielspoor of gewrichtsklachten zijn met echografie zichtbaar te maken.

 

De behandeling

Het onderzoek is relatief snel en u voelt er veelal niets van. Soms kan bij het “scannen” van een gevoelig gebied een lichte drukpijn optreden. Tijdens het onderzoek met de echografie u actief participeren door aan te geven wanneer en bij welke beweging de klachten toe of afnemen. De behandelaar kan dan direct een relatie leggen tussen de klacht en de beelden die hij ziet. Tijdens het onderzoek kunt u zelf meekijken.

 

Wat kost een echografie?

Echografie maakt deel uit van het fysiotherapeutisch onderzoek of behandeling en zal daarom als reguliere behandeling fysiotherapie worden gedeclareerd. Dit wordt vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Er worden geen extra kosten in rekening gebracht. Indien u geen aanvullende verzekering heeft voor fysiotherapie, neemt u dan even contact op met de praktijk voor informatie over de kosten.

 

De therapeuten

Marc Kraaij, Renske van Maris en Glenn Kroon zijn gecertificeerd als echografist. Als een echografie nodig is kan uw huidige therapeut, uiteraard na overleg met u, een afspraak bij één van hen inplannen.

Stel uw vraag aan onze specialist

Komen bovenstaande klachten bekend voor of wijken deze af?
Stel uw vraag hieronder, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Zillah van der Meij Fysiotherapeut

Nieuws

2018-10-30

Orofaciaal fysiotherapeut (kaakfysiotherapie) bij Fysio Alphen per 1 november

Vanaf 1 november komt Monique Smeets ons team versterken. Zij is al ruim 12 jaar gespecialiseerd als orofaciaal fysiotherapeut (kaakfysiotherapeut) en weet dus alles van kaken en wat hiermee in verbinding staat. Heeft u kaakklachten, hoofdpijn, dicht gevoel in de oren, kiespijn, slik of kauwklachten? Wellicht kan Monique u hierbij helpen.

2018-08-22

For You

Kanker is een ingrijpende ziekte. Tijdens en na de behandeling kun je last krijgen van allerlei klachten ten gevolge van de kanker zelf of ten gevolge van de medische behandeling van kanker. Dit kan zorgen voor belemmeringen in het dagelijks functioneren, op het werk, tijdens het sporten en zelfs op emotioneel en sociaal vlak. Oncologiefysiotherapie draagt bij aan je herstel en heeft een gunstige invloed op je psychische draagkracht. U kunt meer lezen over Fysio Alphen en de oncologische zorg die wij bieden.

Neem contact op

0172 - 44 5600

Of stuur een email

> Gebruik het formulier