• Fysiotherapie<br> met aandacht

  Fysiotherapie
  met aandacht

  Fysio Alphen

  Sterrenlaan 168

  2402 BC Alphen aan den Rijn

  0172 - 445600

  E-mail: info@fysioalphen.nl

 • Wij helpen<br>je weer bewegen

  Wij helpen
  je weer bewegen

  Fysio Alphen

  Sterrenlaan 168

  2402 BC Alphen aan den Rijn

  0172 - 445600

  E-mail: info@fysioalphen.nl

Echografie

Waarom echografie?

Wij maken bij Fysio Alphen veelvuldig gebruik van echografie ((Musculoskeletaal Ultrasound).

Met behulp van echografie, in combinatie met het (sport)fysiotherapeutisch onderzoek, is eenvoudig, snel en veilig een betrouwbare uitspraak te doen over een klacht. Dit zorgt voor een scherpere fysiotherapeutische diagnose van de klacht en maakt een doeltreffender behandelplan mogelijk. Indien nodig kunnen wij u (terug) doorverwijzen naar de huisarts of specialist.

 

Klachten

Met name klachten van en rond de schouder, elleboog, pols, knie, enkel en voet zijn geschikt voor echografisch onderzoek. Bijvoorbeeld slijmbeurs ontstekingen, spierscheuringen, peesontstekingen van de achillespees of kniepees, een tenniselleboog, hielspoor of gewrichtsklachten zijn met echografie zichtbaar te maken.

 

De behandeling

Het onderzoek is relatief snel en u voelt er veelal niets van. Soms kan bij het “scannen” van een gevoelig gebied een lichte drukpijn optreden. Tijdens het onderzoek met de echografie u actief participeren door aan te geven wanneer en bij welke beweging de klachten toe of afnemen. De behandelaar kan dan direct een relatie leggen tussen de klacht en de beelden die hij ziet. Tijdens het onderzoek kunt u zelf meekijken.

 

Wat kost een echografie?

Echografie maakt deel uit van het fysiotherapeutisch onderzoek of behandeling en zal daarom als reguliere behandeling fysiotherapie worden gedeclareerd. Dit wordt vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Er worden geen extra kosten in rekening gebracht. Indien u geen aanvullende verzekering heeft voor fysiotherapie, neemt u dan even contact op met de praktijk voor informatie over de kosten.

 

De therapeuten

Marc Kraaij, Renske van Maris en Glenn Kroon zijn gecertificeerd als echografist. Als een echografie nodig is kan uw huidige therapeut, uiteraard na overleg met u, een afspraak bij één van hen inplannen.

Stel uw vraag aan onze specialist

Komen bovenstaande klachten bekend voor of wijken deze af?
Stel uw vraag hieronder, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Stefa Segaar Fysiotherapeut

Nieuws

2018-12-17

Andere openingstijden tijdens de feestdagen

Tijdens de feestdagen heeft de praktijk andere openingstijden. Tijdens de kerstdagen zijn we gesloten. U kunt ons wel bereiken op maandag 24 december en natuurlijk weer op donderdag 27 december. Maandag 31 december zijn we gesloten.

2018-12-17

Feestdagen

Iedereen fijne feestdag namens het gehele Fysio Alphen team

Neem contact op

0172 - 44 5600

Of stuur een email

> Gebruik het formulier