• Fysiotherapie<br> met aandacht

  Fysiotherapie
  met aandacht

  Fysio Alphen

  Sterrenlaan 168

  2402 BC Alphen aan den Rijn

  0172 - 445600

  E-mail: info@fysioalphen.nl

 • Wij helpen<br>je weer bewegen

  Wij helpen
  je weer bewegen

  Fysio Alphen

  Sterrenlaan 168

  2402 BC Alphen aan den Rijn

  0172 - 445600

  E-mail: info@fysioalphen.nl

Zorgprogramma Hartfalen

Wat is hartfalen

Bij hartfalen slaagt het hart er onvoldoende in het bloed naar de weefsels te pompen. Dit komt vooral voor na een hartinfarct, een lang bestaande hoge bloeddruk of suikerziekte. Klachten die kunnen wijzen op hartfalen kunnen zijn: kortademigheid bij inspanning of in rust, moeheid en ophoping van vocht (bijvoorbeeld bij de enkels).

De diagnose

Bij klachten die kunnen wijzen op hartfalen zal uw huisarts bloedonderzoek doen en een ECG (hartfilmpje) maken. Indoen noodzakelijk zal een cardioloog verder onderzoek doen. Bij terug verwijzing zal de huisarts de behandeling met u bespreken.

Doel van het zorgprogramma

Het doel van het zorgprogramma is om de klachten en beperkingen voor u zo veel mogelijk te verminderen door aanpassing van uw leefstijl. Een gezonde leefstijl heeft invloed op de risicofactoren. Binnen het zorgprogramma werken diverse zorgverleners samen om u zo goed mogelijk te ondersteunen.

De zorgverleners

De huisarts en praktijkondersteuner zullen de controles bijhouden. De praktijkondersteuner geeft u informatie, maakt met u doelen en verwijst door. Met de fysiotherapeut werkt u aan uw conditie om zo uw dagelijkse inspanningen te vergemakkelijken. De apotheker geeft u informatie over het gebruik van medicatie. Voor het voedingsadvies zal de dietist u begeleiding bieden, zoals bijvoorbeeld zoutbeperking (invloed op het vocht). De zorgverleners zijn allemaal gediplomeerd en geschoold volgens de laatste inzichten en hebben onderling contact om de zorg af te stemmen.

Wat kunt u zelf doen?

Van belang is het herkennen van klachten en uw leefstijl beoordelen. Hieronder valt het niet roken, gezond eten en regelmatig bewegen. Maar ook het gebruik van medicatie volgens voorschrift. Bespreek met de praktijkondersteuner de mogelijkheden.

De kosten

Bij ons kost het beweegprogramma € 430,00. De meeste zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk de kosten hiervan. Dit is afhankelijk van welke aanvullende verzekering u heeft.

Wij kunnen dit voor u nakijken of u kunt zelf contact opnemen met uw zorgverzekeraar om te informeren. De vergoeding voor het beweegprogramma uit uw aanvullende verzekering valt buiten uw behandelingen voor fysiotherapie. Deze blijft dus behouden!

Het beweegprogramma bij Fysio Alphen

De diagnose (u heeft hart-  en vaatklachten of een verhoogd risico) is gesteld door uw huisarts, waarna u bent verwezen naar ons. U bent 3 maanden beschikbaar om het beweegprogramma te volgen met een frequentie van 2 maal per week.

Stel uw vraag aan onze specialist

Komen bovenstaande klachten bekend voor of wijken deze af?
Stel uw vraag hieronder, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Zillah van der Meij Fysiotherapeut

Nieuws

2018-10-30

Orofaciaal fysiotherapeut (kaakfysiotherapie) bij Fysio Alphen per 1 november

Vanaf 1 november komt Monique Smeets ons team versterken. Zij is al ruim 12 jaar gespecialiseerd als orofaciaal fysiotherapeut (kaakfysiotherapeut) en weet dus alles van kaken en wat hiermee in verbinding staat. Heeft u kaakklachten, hoofdpijn, dicht gevoel in de oren, kiespijn, slik of kauwklachten? Wellicht kan Monique u hierbij helpen.

2018-08-22

For You

Kanker is een ingrijpende ziekte. Tijdens en na de behandeling kun je last krijgen van allerlei klachten ten gevolge van de kanker zelf of ten gevolge van de medische behandeling van kanker. Dit kan zorgen voor belemmeringen in het dagelijks functioneren, op het werk, tijdens het sporten en zelfs op emotioneel en sociaal vlak. Oncologiefysiotherapie draagt bij aan je herstel en heeft een gunstige invloed op je psychische draagkracht. U kunt meer lezen over Fysio Alphen en de oncologische zorg die wij bieden.

Neem contact op

0172 - 44 5600

Of stuur een email

> Gebruik het formulier