• Fysiotherapie<br> met aandacht

  Fysiotherapie
  met aandacht

  Fysio Alphen

  Sterrenlaan 168

  2402 BC Alphen aan den Rijn

  0172 - 445600

  E-mail: info@fysioalphen.nl

 • Wij helpen<br>je weer bewegen

  Wij helpen
  je weer bewegen

  Fysio Alphen

  Sterrenlaan 168

  2402 BC Alphen aan den Rijn

  0172 - 445600

  E-mail: info@fysioalphen.nl

Zorgprogramma Diabetes Mellitus Type 2

Wat is Diabetes Type 2

Diabetes mellitus type 2 (DM2)  is een aandoening waarbij het glucosegehalte (suiker) in het bloed is verhoogd. Bij patiënten met DM2 werkt het hormoon insuline onvoldoende of is het lichaam niet meer gevoelig voor het hormoon insuline. Klachten die kunnen wijzen op DM2 zijn: vermoeidheid, veel dorst en veel plassen.

DE diagnose

Uw huisarts stelt de diagnose naar aanleiding van uw klachten en een onderzoek. De huisarts en/of de praktijkondersteuner stelt met u een zorgplan op.

Doel van het zorgprogramma

Het doel van het zorgprogramma is om het bloedsuikergehalte te verminderen. Binnen het zorgprogramma werken diverse zorgverleners samen om u zo goed mogelijk te ondersteunen middels richtlijnen en protocollen. Hieruit volgt een specifiek zorgplan. Er wordt gekeken naar uw leefstijl, mate van bewegen, gewicht en het wel of niet noodzakelijk gebruik van medicatie.

De zorgverleners

De huisarts en praktijkondersteuner zullen de controles bijhouden. De praktijkondersteuner is het centrale aanspreekpunt,  geeft u informatie en stelt u de doelen vast. Met de fysiotherapeut werkt u aan uw spierkracht en uithoudingsvermogen, zodat uw beweegpatroon wordt aangepast. Hierdoor verlaagt de bloedsuiker, cholesterol en bloeddruk en zal het gewicht en/of buikomvang verminderen. De apotheker geeft u informatie over het gebruik van medicatie. Voeding is een belangrijk onderdeel van de leefstijl. Met goede voeding heeft u energie en invloed op de bloedwaarden. De zorgverleners zijn allemaal gediplomeerd en geschoold volgens de laatste inzichten en hebben onderling contact om de zorg af te stemmen.

Wat kunt u zelf doen?

Het belangrijkste is een gezonde leefstijl. Hieronder valt gezond eten en regelmatig bewegen. U kunt de adviezen van de zorgverleners opvolgen en regelmatig de voorgeschreven medicatie innemen.

De kosten

Bij ons kost het beweegprogramma € 430,00. De meeste zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk de kosten hiervan. Dit is afhankelijk van welke aanvullende verzekering u heeft.

Wij kunnen dit voor u nakijken of u kunt zelf contact opnemen met uw zorgverzekeraar om te informeren. De vergoeding voor het beweegprogramma uit uw aanvullende verzekering valt buiten uw behandelingen voor fysiotherapie. Deze blijft dus behouden!

Het beweegprogramma bij Fysio Alphen

De diagnose is gesteld door uw huisarts, waarna u bent verwezen naar ons. U bent 3 maanden beschikbaar om het beweegprogramma te volgen met een frequentie van 2 maal per week.

Stel uw vraag aan onze specialist

Komen bovenstaande klachten bekend voor of wijken deze af?
Stel uw vraag hieronder, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Zillah van der Meij Oedeemtherapeut

Nieuws

2018-12-17

Andere openingstijden tijdens de feestdagen

Tijdens de feestdagen heeft de praktijk andere openingstijden. Tijdens de kerstdagen zijn we gesloten. U kunt ons wel bereiken op maandag 24 december en natuurlijk weer op donderdag 27 december. Maandag 31 december zijn we gesloten.

2018-12-17

Feestdagen

Iedereen fijne feestdag namens het gehele Fysio Alphen team

Neem contact op

0172 - 44 5600

Of stuur een email

> Gebruik het formulier