• Fysiotherapie<br> met aandacht

  Fysiotherapie
  met aandacht

  Fysio Alphen

  Sterrenlaan 168

  2402 BC Alphen aan den Rijn

  0172 - 445600

  E-mail: info@fysioalphen.nl

 • Wij helpen<br>je weer bewegen

  Wij helpen
  je weer bewegen

  Fysio Alphen

  Sterrenlaan 168

  2402 BC Alphen aan den Rijn

  0172 - 445600

  E-mail: info@fysioalphen.nl

Zorgprogramma Cardio vasculair risicomanagement (CVRM)

Wat is CVRM

Preventie van hart- en vaatziekten richt zich voornamelijk op het voorkomen van een hartinfarct, een beroerte, een vernauwing van de kransslagaders, slagaders in de benen en van een verwijding van de buikslagader. Als er sprake is van hoge bloeddruk of een hoog cholesterol of één van deze aandoeningen, dan is er sprake van een verhoogd risico.

De diagnose

De huisarts of de praktijkondersteuner stellen vast of u een verhoogd risico hebt op het (opnieuw) krijgen van hart- en vaatziekten. Dit gebeurt door het stellen van vragen, meten van de bloeddruk en bloedonderzoek. Als u een verhoogd risico heeft, dan krijgt u leefstijladviezen zoals stoppen met roken, meer bewegen, voedingsadviezen en beter op gewicht komen. Eventueel krijgt u medicijnen om uw bloeddruk te verlagen en/of uw cholesterol te verlagen.

Doel van het zorgprogramma

Zoals al hierboven aangegeven richt het zorgprogramma zich voornamelijk op het voorkomen van een hartinfarct, een beroerte, een vernauwing van de kransslagaders, slagaders in de benen en van een verwijding van de buikslagader. Binnen het zorgprogramma werken diverse zorgverleners samen om u zo goed mogelijk te ondersteunen.

DE zorgverleners

De huisarts en praktijkondersteuner zullen de controles bijhouden. De praktijkondersteuner geeft u informatie, maakt met u doelen en verwijst door. Met de fysiotherapeut werkt u aan uw conditie om zo invloed te hebben op het cholesterol, bloeddruk en gewicht. Bewegen is een belangrijke voorwaarde binnen het zorgprogramma. De apotheker geeft u informatie over het gebruik van medicatie. Voor het voedingsadvies zal de dietist u begeleiding bieden om zo bijvoorbeeld cholesterol en/of gewicht te verlagen. De zorgverleners zijn allemaal gediplomeerd en geschoold volgens de laatste inzichten en hebben onderling contact om de zorg af te stemmen. De afspraken over uw behandeling worden vastgelegd in een individueel behandelplan

Wat kunt u zelf doen?

Een gezonde leefstijl heeft invloed op de risicofactoren bij hart- en vaatziekten. Hieronder valt het niet roken, gezond eten en regelmatig bewegen. Maar ook het gebruik van medicatie volgens voorschrift. Bespreek met de praktijkondersteuner de mogelijkheden.

De kosten

Bij ons kost het beweegprogramma € 430,00. De meeste zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk de kosten hiervan. Dit is afhankelijk van welke aanvullende verzekering u heeft.

Wij kunnen dit voor u nakijken of u kunt zelf contact opnemen met uw zorgverzekeraar om te informeren. De vergoeding voor het beweegprogramma uit uw aanvullende verzekering valt buiten uw behandelingen voor fysiotherapie. Deze blijft dus behouden!

Het beweegprogramma bij Fysio Alphen

De diagnose (u heeft hart- en vaatklachten of een verhoogd risico) is gesteld door uw huisarts, waarna u bent verwezen naar ons. U bent 3 maanden beschikbaar om het beweegprogramma te volgen met een frequentie van 2 maal per week.

Stel uw vraag aan onze specialist

Komen bovenstaande klachten bekend voor of wijken deze af?
Stel uw vraag hieronder, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Zillah van der Meij Oedeemtherapeut

Nieuws

2018-12-17

Andere openingstijden tijdens de feestdagen

Tijdens de feestdagen heeft de praktijk andere openingstijden. Tijdens de kerstdagen zijn we gesloten. U kunt ons wel bereiken op maandag 24 december en natuurlijk weer op donderdag 27 december. Maandag 31 december zijn we gesloten.

2018-12-17

Feestdagen

Iedereen fijne feestdag namens het gehele Fysio Alphen team

Neem contact op

0172 - 44 5600

Of stuur een email

> Gebruik het formulier