• Fysiotherapie<br> met aandacht

  Fysiotherapie
  met aandacht

  Fysio Alphen

  Sterrenlaan 168

  2402 BC Alphen aan den Rijn

  0172 - 445600

  E-mail: info@fysioalphen.nl

 • Wij helpen<br>je weer bewegen

  Wij helpen
  je weer bewegen

  Fysio Alphen

  Sterrenlaan 168

  2402 BC Alphen aan den Rijn

  0172 - 445600

  E-mail: info@fysioalphen.nl

Zorgprogramma COPD

WAT IS COPD

COPD is een aandoening waarbij de luchtwegen blijvend vernauwd zijn. Uw longen werken steeds minder goed. Klachten die kunnen wijzen op COPD zijn: hoesten (ook rokershoest), benauwdheid, piepende ademhaling, vermoeidheid, kortademigheid bij inspanning of het ophoesten van slijm.

DE DIAGNOSE

Uw huisarts stelt de diagnose naar aanleiding van uw klachten en een longfunctie onderzoek.

De huisarts en/of de praktijkondersteuner stelt met u een zorgplan op.

DOEL VAN HET ZORGPROGRAMMA

Het doel van het zorgprogramma is om de klachten en beperkingen voor u zo veel mogelijk te verminderen en een verdere achteruitgang van de longfunctie te beperken. Binnen het zorgprogramma werken diverse zorgverleners samen om u zo goed mogelijk te ondersteunen.

DE ZORGVERLENERS

De huisarts en praktijkondersteuner zullen de controles bijhouden en indien van toepassing u helpen bij het stoppen met roken. Met de fysiotherapeut werkt u aan uw spierkracht, uithoudingsvermogen en ademhaling. Ook krijgt u tips en oefeningen om het slijm makkelijker op te hoesten. De apotheker geeft u informatie over het gebruik van medicatie. Voor het aansterken zal de diëtist u begeleiding bieden. De zorgverleners zijn allemaal gediplomeerd en geschoold volgens de laatste inzichten en hebben onderling contact om de zorg af te stemmen.

WAT KUNT U ZELF DOEN?

Het belangrijkste is dat u gezond leeft. Hieronder valt het niet roken, gezond eten en regelmatig bewegen. Maar ook het gebruik van inhalatiemedicatie volgens voorschrift.

DE KOSTEN

Bij ons kost het beweegprogramma € 430,00. De meeste zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk de kosten hiervan. Dit is afhankelijk van welke aanvullende verzekering u heeft.

Wij kunnen dit voor u nakijken of u kunt zelf contact opnemen met uw zorgverzekeraar om te informeren. De vergoeding voor het beweegprogramma uit uw aanvullende verzekering valt buiten uw behandelingen voor fysiotherapie. Deze blijft dus behouden!

HET BEWEEGPROGRAMMA BIJ FYSIO ALPHEN

De diagnose is gesteld door uw huisarts (gold 1 of 2), waarna u bent verwezen naar ons. U bent 3 maanden beschikbaar om het beweegprogramma te volgen met een frequentie van 2 maal per week.

Stel uw vraag aan onze specialist

Komen bovenstaande klachten bekend voor of wijken deze af?
Stel uw vraag hieronder, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Marisscha van der Loo Bekkenfysiotherapeut

Nieuws

2018-12-17

Andere openingstijden tijdens de feestdagen

Tijdens de feestdagen heeft de praktijk andere openingstijden. Tijdens de kerstdagen zijn we gesloten. U kunt ons wel bereiken op maandag 24 december en natuurlijk weer op donderdag 27 december. Maandag 31 december zijn we gesloten.

2018-12-17

Feestdagen

Iedereen fijne feestdag namens het gehele Fysio Alphen team

Neem contact op

0172 - 44 5600

Of stuur een email

> Gebruik het formulier