• Fysiotherapie<br> met aandacht

  Fysiotherapie
  met aandacht

  Fysio Alphen

  Sterrenlaan 168

  2402 BC Alphen aan den Rijn

  0172 - 445600

  E-mail: info@fysioalphen.nl

 • Wij helpen<br>je weer bewegen

  Wij helpen
  je weer bewegen

  Fysio Alphen

  Sterrenlaan 168

  2402 BC Alphen aan den Rijn

  0172 - 445600

  E-mail: info@fysioalphen.nl

Zorgprogramma COPD

WAT IS COPD

COPD is een aandoening waarbij de luchtwegen blijvend vernauwd zijn. Uw longen werken steeds minder goed. Klachten die kunnen wijzen op COPD zijn: hoesten (ook rokershoest), benauwdheid, piepende ademhaling, vermoeidheid, kortademigheid bij inspanning of het ophoesten van slijm.

DE DIAGNOSE

Uw huisarts stelt de diagnose naar aanleiding van uw klachten en een longfunctie onderzoek.

De huisarts en/of de praktijkondersteuner stelt met u een zorgplan op.

DOEL VAN HET ZORGPROGRAMMA

Het doel van het zorgprogramma is om de klachten en beperkingen voor u zo veel mogelijk te verminderen en een verdere achteruitgang van de longfunctie te beperken. Binnen het zorgprogramma werken diverse zorgverleners samen om u zo goed mogelijk te ondersteunen.

DE ZORGVERLENERS

De huisarts en praktijkondersteuner zullen de controles bijhouden en indien van toepassing u helpen bij het stoppen met roken. Met de fysiotherapeut werkt u aan uw spierkracht, uithoudingsvermogen en ademhaling. Ook krijgt u tips en oefeningen om het slijm makkelijker op te hoesten. De apotheker geeft u informatie over het gebruik van medicatie. Voor het aansterken zal de diëtist u begeleiding bieden. De zorgverleners zijn allemaal gediplomeerd en geschoold volgens de laatste inzichten en hebben onderling contact om de zorg af te stemmen.

WAT KUNT U ZELF DOEN?

Het belangrijkste is dat u gezond leeft. Hieronder valt het niet roken, gezond eten en regelmatig bewegen. Maar ook het gebruik van inhalatiemedicatie volgens voorschrift.

DE KOSTEN

Bij ons kost het beweegprogramma € 430,00. De meeste zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk de kosten hiervan. Dit is afhankelijk van welke aanvullende verzekering u heeft.

Wij kunnen dit voor u nakijken of u kunt zelf contact opnemen met uw zorgverzekeraar om te informeren. De vergoeding voor het beweegprogramma uit uw aanvullende verzekering valt buiten uw behandelingen voor fysiotherapie. Deze blijft dus behouden!

HET BEWEEGPROGRAMMA BIJ FYSIO ALPHEN

De diagnose is gesteld door uw huisarts (gold 1 of 2), waarna u bent verwezen naar ons. U bent 3 maanden beschikbaar om het beweegprogramma te volgen met een frequentie van 2 maal per week.

Stel uw vraag aan onze specialist

Komen bovenstaande klachten bekend voor of wijken deze af?
Stel uw vraag hieronder, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Marisscha van der Loo Fysiotherapeut

Nieuws

2018-10-30

Orofaciaal fysiotherapeut (kaakfysiotherapie) bij Fysio Alphen per 1 november

Vanaf 1 november komt Monique Smeets ons team versterken. Zij is al ruim 12 jaar gespecialiseerd als orofaciaal fysiotherapeut (kaakfysiotherapeut) en weet dus alles van kaken en wat hiermee in verbinding staat. Heeft u kaakklachten, hoofdpijn, dicht gevoel in de oren, kiespijn, slik of kauwklachten? Wellicht kan Monique u hierbij helpen.

2018-08-22

For You

Kanker is een ingrijpende ziekte. Tijdens en na de behandeling kun je last krijgen van allerlei klachten ten gevolge van de kanker zelf of ten gevolge van de medische behandeling van kanker. Dit kan zorgen voor belemmeringen in het dagelijks functioneren, op het werk, tijdens het sporten en zelfs op emotioneel en sociaal vlak. Oncologiefysiotherapie draagt bij aan je herstel en heeft een gunstige invloed op je psychische draagkracht. U kunt meer lezen over Fysio Alphen en de oncologische zorg die wij bieden.

Neem contact op

0172 - 44 5600

Of stuur een email

> Gebruik het formulier