• Fysiotherapie<br> met aandacht

  Fysiotherapie
  met aandacht

  Fysio Alphen

  Sterrenlaan 168

  2402 BC Alphen aan den Rijn

  0172 - 445600

  E-mail: info@fysioalphen.nl

 • Wij helpen<br>je weer bewegen

  Wij helpen
  je weer bewegen

  Fysio Alphen

  Sterrenlaan 168

  2402 BC Alphen aan den Rijn

  0172 - 445600

  E-mail: info@fysioalphen.nl

Bewegen met/na kanker

Wat houdt bewegen met/na kanker in

Als u onder behandeling bent voor kanker of u bent voor kanker behandeld, dan kan dat voor u fysieke en/of psychologische problemen geven. Zo kunt u vermoeidheid ervaren, afname van fitheid of angst voor het ondernemen van dagelijkse activiteiten.

De aanmelding voor het programma

Uw huisarts of specialist geeft, of u vraagt deze aan, een verwijzing voor het programma bewegen met/na kanker. Met deze verwijzing kunt u een afspraak maken bij ons. Na een intake zal met u een zorgplan worden opgesteld en doelen worden gemaakt.

Doel van het programma

Het doel van het zorgprogramma is het verbeteren van de conditie, verminderen van de vermoeidheid, verbeteren van functioneren bij dagelijkse activiteiten en psychische beperkingen aan te pakken. Ook is aangetoond dat bewegen een positieve invloed heeft op de pijnklachten en misselijkheid.

De zorgverleners

De fysiotherapeuten zijn allen opgeleid in het begeleiden en behandelen van patiënten met kanker. Zij zijn aangesloten bij diverse oncologische netwerken, onderhouden contact met huisartsen en specialisten en zijn lid van de landelijke vereniging. Naast het aanbieden van het beweegprogramma kunnen ze u behandelen bij littekens, lymfoedeem/zwelling en stijfheid in gewrichten.

Bij Fysio Alphen zijn David van Santen, Stefa Segaar en Zillah van der Meij werkzaam als oedeem- en oncologisch fysiotherapeuten.

Wat kunt u zelf doen?

Naast het trainen in de zaal krijgt u van de fysiotherapeut oefeningen en adviezen mee die u in het dagelijks leven kunt gaan toepassen. Door met regelmaat te bewegen binnen uw grenzen kunt u aan uw conditie blijven werken.

De kosten

Bij ons kost het beweegprogramma € 430,00. De meeste zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk de kosten hiervan. Dit is afhankelijk van welke aanvullende verzekering u heeft.

Wij kunnen dit voor u nakijken of u kunt zelf contact opnemen met uw zorgverzekeraar om te informeren. De vergoeding voor het beweegprogramma uit uw aanvullende verzekering valt buiten uw behandelingen voor fysiotherapie. Deze blijft dus behouden!

Het beweegprogramma bij Fysio Alphen

De verwijzing heeft u verkregen van uw specialist of huisarts, waarna u een afspraak heeft gemaakt bij ons. U bent 3 maanden beschikbaar om het beweegprogramma te volgen met een frequentie van 2 maal per week. Uiteraard zal de frequentie en intensiteit worden afgestemd op uw belastbaarheid en de nog mogelijke behandelingen die u ondergaat. 

Stel uw vraag aan onze specialist

Komen bovenstaande klachten bekend voor of wijken deze af?
Stel uw vraag hieronder, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

David van Santen Oedeemtherapeut

Nieuws

2018-12-17

Andere openingstijden tijdens de feestdagen

Tijdens de feestdagen heeft de praktijk andere openingstijden. Tijdens de kerstdagen zijn we gesloten. U kunt ons wel bereiken op maandag 24 december en natuurlijk weer op donderdag 27 december. Maandag 31 december zijn we gesloten.

2018-12-17

Feestdagen

Iedereen fijne feestdag namens het gehele Fysio Alphen team

Neem contact op

0172 - 44 5600

Of stuur een email

> Gebruik het formulier